Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Berichtendienst

Zo nu en dan stuurt een aficionado mij een aardig stukje, citaat of krantenknipsel. Ik vind dat erg leuk! Nu, bijna aan het begin van de komkommertijd is het wellicht een goed moment een tweetal merkwaardige berichtjes te plaatsen:

  1. De zonnepanelen waren toch niet gehackt. In het Algemeen Dagblad stond op 26 juni breeduit: “Telefoon gehackt via zonnepaneel: rekening van 7000 euro“. Dat bleek dus nepnieuws, maar een rectificatie bleef uit. Foei, Algemeen Dagblad!
  2. Zonnepanelen in Hulst uit voorzorg uitgeschakeld “omdat ze te heet worden”. Op de daken van een 44-tal huurwoningen in Hulst liggen zonnepanelen. Nu hebben twee weken geleden zonnepanelen van dezelfde woningbouwcorporatie in brand gestaan. Schade groot, oorzaak onbekend. De Woonstichting Hulst heeft onderzoek laten doen waaruit bleek dat hier en daar panelen een stuk warmer werden dan elders op daken. Dus: uit met de hele boel. Onderzoek gaat anderhalf tot twee maanden duren. (redactie: ja, maar dan is het september, eind van de zonnepret!) (De Stem. 3 juli)