Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

De Sniffer box draait

Even wat anders dan zonnepanelen. Ik knutsel graag met microcontroller boards. Zo nu en dan een publiceer ik op deze website een projectje op de pagina Arduinohoekje, of op mijn speciale Arduino site, TheSolarUniverse. Het is dus weer raak. Een kennis vroeg mij om een handig, portable doosje met daarin een temperatuursensor en een luchtvochtigheidssensor. Hij heeft een kippenhok en wil weten hoe warm/koud zijn troetelkippetjes het hebben en hoe vochtig het is / kan zijn in hun behuizing. Over wat ik gemaakt heb ben ik best tevreden: een piepkuiken-klein microcontroller boardje met als motor een ESP8266 chip. Verder hangt er een temperatuursensor en twee luchtvochtigheidsensoren aan, en een schattig OLED displaytje. De verpakking is een elektriciteits lasdoos. De ESP8266 stuurt de meetgegevens via wifi naar een server die de gegevens opslaat. Op je smartphone maak je contact met de server en voilá: leuke grafiekjes en downloadable meetseries. Verschrikkelijk leuk spul, die Arduino-achtige microcontrollers.

The Sniffer box: portable weather station with ESP8266-wifi