Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

De week van de zonneboiler en de logees

Afgelopen week logeerden er een paar mensen bij ons. Zo’n logeerpartij gaat natuurlijk gepaard met een aantal extra douchebeurten, zeker als men een dag met het mooie weer in een hete binnenstad heeft rondgesjouwd. Lekker lang douchen en je bent weer helemaal schoon en fit.

Dankzij het voortreffelijke weer heeft de zonneboiler het warmwatervebruik met de toegenomen belasting van enkele logees keurig bijgehouden. Er werd afgelopen week precies 35 kWh aan warmte door de zonneboiler afgeleverd (tegen normaal 10-13 kWh). Er is afgelopen week geen kuubje extra gas geconsumeerd door de cv ketel voor naverwarming.

De getallen benadrukken dat een zonneboiler ideaal is voor gezinnen die veel  warm water verbruiken. De warmtemeter die op mijn zonneboiler zit (fabrikaat Picocal) meet eigenlijk alleen het verbruik aan kWh omdat deze meter aan de verbruikerskant zit van de zonneboiler en niet aan de productiekant. Het plaatje bij dit bericht is de display die de temperatuur weergeeft van het water in het voorraadvat. Top!