Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Een overvloed aan OK4E omvormertjes

Het uitruimen van de kast op zolder en daarna het testen van alle omvormertjes die zich daarin hadden verstopt leverde een hele stapel goedgekeurde OK4E omvormertjes op. Dat testen kostte twee dagen zweten onder het testpaneel (een lief, oud en geduldig 100 Wp ding).

Laten we even praktisch zijn. Wat moeten we met een enorm stapel? Terug in de kast? Elk jaar sneuvelt er wel eentje of gaat er een in storing in mijn PV-lappendeken. Maar zoveel? Daar heb ik voor eeuwen genoeg aan !

Er is dus surplus. Ik wil er 10 gaan verkopen. Ik heb geharde veteranen in de aanbieding en het is zelfs mogelijk een bejaarde knar aan te schaffen  met 1.220 kWh achter de kiezen. Daarnaast zijn er een paar OK4E-C100 micro-inverters met zeer weinig kilowatturen op de teller. Jongelingen, zogezegd.

Op het plaatje ziet u dat een paar van de OK4E’s zijn uitgerust met een koelblok. Dat is heel handig. Omdat het slecht stapelt gaat dit koelblok eraf. Maar ik gooi de vinnetjes niet weg. Koelblokken worden straks meegeleverd ziolang de voorraad strekt. Alle OK4E’s worden ook meegeleverd met een snoer met aan een uiteinde de speciale 4-pins connector die zo uniek is voor dit micro-omvormertjes. En ik maak een handleidinkje waarin staat wat u wel en niet moet doen aan de DC kant en aan de AC/data kant.

Laten we deze actie de ‘voorverkoop’ noemen. Houd daarna Markplaats in de gaten. Belangstelling: mail naar floris256  yahoo.com met een apestaart tussen 256 en yahoo. Vaste prijs 15 euro per stuk plus 5 euro verzendkosten per DHL.