Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Een prestatiebeestje

delsolar_enecsys_16_07_2014Vandaag was mooi weer voorspeld met veel zon. Dat was een goede reden om het nieuwe koppeltje dat bestaat uit een 250Wp monokristallijn DelSolarpaneel gekoppeld aan de nieuwe Enecsys 240-60 MP micro-omvormer eens een productiedag lang nauwkeurig te volgen. Dat volgen doe ik met een Plugwise logging systeem omdat ik weet dat dat erg betrouwbaar is. Alleen zijn de meetintervallen wat aan de grote kant en wordt het topvermogen niet vastgelegd. Niet zo erg, want dat houdt de grafiek overzichtelijk.

In totaal werd er vandaag 1,2 kWh geproduceerd door dit koppeltje. De micro-omvormer is een vlot baasje; hij begint al met weinig spanning te produceren en gaat er heel lang mee door (op het moment van schrijven van dit blogje: 21:10 uur: 2W. Hij kan ook wel wat aan. Topvermogen werd geleverd rond 13.00 uur, ca 197W.

Kortom: dit ziet er heel goed uit en het belooft veel voor de rest van de zomer. een omvormer die van wanten weet met een paneel dat graag zon opslurpt en omzet in  stroom. Supergroen!

Paneel en omvormer geleverd door OpdeZon te Amsterdam – logging met Plugwise (plaatje vervaardigd via csv export naar Excel)