Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Eneco pleit voor voortzetting saldering zonnestroom

Eneco heeft de handdoek in de ring gegooid waar het gaat om steun geven aan het slimme plannetje van minister Wiebes (EZ) om de salderingsregeling in 2020 te beëindigen en te vervangen door een terugleversubsidie. Eneco geeft als reden dat een teriugleversubsidieregeling in verhouding tot de salderingsregeling een draak van een ding dreigt te worden met een enorme bureacratie, rompslomp van hier tot daar, boze en gefrustreerde huiseigenaren, bijvoorbeeld  als die van energieleverancier wisselen, en nog veel meer narigheid voor klant en energieleverancier.

Eneco zegt dat het gewoon beter is als de salderingsregeling gewoon blijft wat het is en bijvoorbeeld in 2030 compleet wordt geschrapt. Tegen die tijd zijn mensen die ultimo 2023 zonnepanelen laten installeren uit de kosten, en nieuwe zonnepanelen zijn in 2030 als het meezit zó goedkoop dat er helemaal geen regeling meer nodig is. Zonnepanelen zijn dan net zo gewoon als dakpannen..

bron: Groene Courant

commentaar: prima, Eneco. Salderen werkt als een trein, en subsidies werken vaak averechts, geven aanleiding tot fraude, of worden plotseling door een hebzuchtige minister geschrapt. Mocht de voorspelling van Eneco over 2030 uitkomen, dan stop ik tegen die tijd met deze website, want wat is er spannend aan dakpannen? Valt daarover te bloggen?