Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Ferrarismeter verbouwen – wat nu? – (1)

farrerarismeter_conrad_01Een goede collega van me had zonnepanelen gekocht en wil daar een mooie nostalgische ferrarismeter aan hangen om de kilowattuurtjes productie te tellen. Hij bestelde bij Conrad een wisselstroom tussenmeter (bestelnummer 622508-89) (catalogusprijs euro 22,99) die prompt aan huis werd afgeleverd. So far so good. Maar nu het aansluiten. Aan de meter hangt een snoer die eindigt in een opzet stekker. Stekker in het stopcontact, stekker van de omvormer in de Conradstekker, even kijken of het zonnetje schijnt en ja hoor, de meter begon te draaien. Maar wel de verkeerde kant op! Collega belde mij op of ik er wat aan kon doen.

De bewuste ferrarismeter heeft aansluitingen genummerd 1 t/m 6. De stekker zit aan aansluitingen 1 (zwarte draad), 3 (bruine draad) en 4 (blauwe draad).

Ompolen leek een makkie: aansluitingen 3 en 4 verwisselen, en draaien maar. Maar zo werkte het bepaald niet. Zodra de stekker in het stopcoontact werd gestoken ging de zekering in de meterkast door. Wat nu?  ref. tussenmeter bij Conrad