Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Ferrarismeter verbouwen – werkt!

farrerarismeter_conrad_02Met de tips van gisteren achter de hand en met een prettig zonnetje aan de hemel om terugleveren ook werkelijk mogelijk te maken ging ik aan de slag met de Conradmeter waar ik het gisteren over had. De”winnende combinatie” bij deze meter bleek het verwisselen van de zwarte en de bruine draad. Dus: aansluitingen 1 en 3 verwisselen en de meter fungeert als teruglevermeter. Dit houdt in dat als de zonnepanelen terugleveren het wieltje van de ferrarismeter naar rechts draait en het telwerk oploopt. Zo hoort het ook, nietwaar! De commentatoren Jan Workum, Olilaf en Maurice hebben de gouden tip verschaft. Dank, heren, dank.

Dat deze meter iets anders moet worden aangesloten dan het schema dat u ziet op de pagina “tweedehands” op deze website komt vanwege de speciale stekker die Conrad met deze meter meelevert. Die stekker is in feite een vernuftige combinatie van een stekker en een contrastekker.

Mijn collega die deze meter had gekocht is u allen dankbaar en kan vanaf nu zijn geproduceerde kilowattuurtjes zien oplopen.