Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Mijn ‘field lab’ ontmanteld

De opstelling van mijn ‘Field Lab’ is niet meer. Vier prachtige stokoude panelen ontkoppeld van hun omvormer en afgevoerd. Sinds het einde van de Field Lab experimenten stonden de vier panelen voor Jan Noppes in de tuin – de buren mompelden er schande over – en deden hun best om mijn sluipverbruik te compenseren (blogpost van 12 juni jl.). Dat is aardig gelukt, maar uiteindelijk heb ik iemand gevonden die de panelen vandaag in de stromende regen kwam ophalen om ze een nieuw leven te geven op zijn schuurtje.

Eigenlijk jammer. Ik vind het leuk om te experimenteren met oude panelen. Alleen al het ‘aan de praat krijgen’ geeft me veel voldoening. Dus: als u nog een oud paneel in de berging of schuur hebt staan verstoffen, geef me maar een seintje dan kom ik het ophalen. Mailadres is floris256 – at – yahoo.com.