Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Monobloc

Als u zoals ik van plan bent om een warmtepomp te laten installeren is een aantal zaken belangrijk: schilsolatie, leidingisolatie, radiatoren of vloerverwarming, watertemperatuur, capaciteit van de meterkast, en ruimte voor voorzieningen om maar een paar zaken te noemen. Gek genoeg komt de warmtepomp zelf pas later aan de orde. Maar op dit punt zijn juist grote veranderingen gaande. We hebben de afgelopen 10 jaar de opkomst meegemaakt van de lucht-water warmtepomp. Dit apparaat bestaat uit twee delen: de buitenunit en de binnenunit. De buitenunit verzamelt warmte die via een koudemiddel (grappig vakjargon uit de installatiewereld) naar binnen wordt getransporteerd waarbij de binnenunit voor verdere distributie van warmte zorgt.

Achilleshiel hier is het koudetransportmiddel. Traditioneel werden CFK’s voor dit doel ingezet (chloorfluokoolstofverbindingen zoals Freon). Nu zijn CFK’s bepaald slecht voor de onzonlaag, en worden ze hierom door de Europese Unie uitgefaseerd. Dit uitfaseren gaat heel geniepig door steeds minder CFK’s op de markt toe te laten. Eigenaren van auto’s waarbij de airco moet worden gerepareerd merken dit al doordat het uitfaseren de prijs van airco-koudevloeistof (lees: een CFK) astronomisch opdrijft.

Er worden onder druk van de EU bepalingen door de airco- en warmtepompenindustrie nieuwe koudemiddelen geintroduceerd. Het warmtepomp-vakblad staat er bij wijze van spreken bol van. Dit betekent dat de klant die op dit moment een splinternieuwe warmtepomp koopt een hele grote kans loopt dat zijn glimmende verwarmingstoestel over 5 jaar compleet verouderd is en dat er geen koudetransportmiddel meer voor te krijgen is. Dat maakt mijn een stuk minder enthousiast om halsoverkop een warmtepomp aan te schaffen. Bezint eer gij begint! Straks kan of mag een vrij nieuwe installatie wellicht niet meer bijgevuld worden.

Dus zijn er slimme oplossingen bedacht. Een ervan is om te werken met propaan als koudemiddel. Prachtig spul dat nauwelijks invloed heeft op de ozonlaag. Helaas, propaan is nogal brandbaar. Daar wil en mag je geen lange leidingen door je huis mee vullen. Als zo’n leiding gaat lekken heb je in een oogwenk een behoorlijk explosief gasmengsel in je woning.

Waarom dan niet de binnenunit naar buiten halen en combineren met de buitenunit? Zo’n oplossing noemt de vakwereld een monobloc.  De hoeveelheid koudemiddel in zo’n machine is minimaal, en buitenshuis kan men propaan veilig toepassen. Er staat dan een grote kast buiten die afdoende geisoleerd moet zijn tegen bevriezing. De cv leidingen van de woning moeten een koppeling hebben met het monobloc en dat betekent een kwetsbaar punt en warmteverliezen. Maar ja, dat geldt ook voor koudeleidingen in conventionele systemen.Ik denk aan extreem goed warmtegeisoleerde flexibele aan- en afvoerleidingen.

Ik houd de ontrwikkeling van monoblocs scherp in de gaten want voor mijn woning lijkt een moobloc technisch best interessant, toekomstbestendig én onderhoudsvrienndelijk. Voorbeeld: het Panasonic monobloc.