Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Over cyclisch gesproken

Het gaat eigenlijk al sinds mensenheugenis zo, maar als ik naar mijn productiecijfertjes kijk verwonder ik me elk jaar weer over het fenomeen dat na 15 januari de opbrengsten van de zonneboiler en de zonnepanelen weer duidelijk oppikken om vervolgens in februari-maart tot crescendo forte over te gaan. Neem de zonneboiler. Eén dagje zon en hup, de temperatuur in het voorraadvat liep afgelopen week op tot een prettige 60 graden. Nog zo’n dag en er staat 85 graden op de display. Dat douchet lekker, neem dat van me aan. Ook de diepste dip in de productie van zonnestroom is voorbij. Ik word altijd vreselijk optimistisch van het idee dat het vanaf nu to 21 juni alleeen maar beter wordt. En dan heb ik sinds afgelopen oktober een BeeClear (zie de blogpost van gisteren). Dat wordt smullen, straks in het voorjaar. Zijn bij u de sneeuwklokjes ook al uit in de tuin?