Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

See you in 2023 (1)

Onze minister van Economische Zaken maakte vanmiddag bekend dat de salderingsregeling voor zonnestroom tot 2023 blijft wat hij is. Dat is goed nieuws voor mensen die zonnepanelen hebben en voor mensen die van plan zijn zonnepanelen te laten installeren. Immers: het o zo belangrijke argument “terugverdienen” blijft op deze manier 5 jaar kaarsrecht overeind. Zo lang als het duurt, want: de slimme minister zei er niet bij dat hij intussen ruim tijd heeft om een nieuwe regeling te bedenken die goed past bij zijn honger naar belastingcenten op elektrische stroom. De huidige regeling: onbeperkt salderen, is fiscaal een hork van een regeling, en “terugverdienen” is geen goed groen argument, maar het is wél een van de weinige regelingen die door de gewone burger begrepen wordt, namelijk van het type 1+1 = 2.

bericht in De Telegraaf

 • AEO

  Ik beb blij dat de salderingsregeling nu in ieder geval t/m 2022 ongewijzigd blijft. Maardezecregeling zou gewoon voor altijd moeten blijven. Gelukkig zal de elektrische auto over 7 jaar goedkoper in het gebruik zijn dan auto’s op benzine of diesel. Knoop dit goed in uw oren, bezitters van een eigen huis zonder zonnepanelen!

 • Martin

  Alles tezamen dekt de te verwachten stroom productie waarschijnlijk minimaal 90% van onze (huidige) jaarbehoefte, mogelijk meer. Mocht ik in de toekomst nog eens een elektrische auto krijgen, kan ik deze met mijn eigen stroom opladen!
  Bovenstaande tekst schreef ik in sept. ’11 en is te vinden op de site van polderpv!

 • rowicom

  Is het niet zo, dat de minister ”slechts” een voorstel deed aan de Tweede Kamer, maar dat men er daar nog wel wat van moet vinden? Volgens mij is het, hoewel voor de hand liggend, nog helemaal niet definitief…