Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Stimulans voor elektrische auto’s

Ik heb het altijd heel raar gevonden: een grote bestuurbare doos op wielen, aangedreven door een loodzware inefficiente explosiemotor, 1 persoon erin, en rijden maar. Een dikke 1.000 kilogram of meer verplaatsen met 1 persoon van 80 kilogram erin (minder dan 10% van het totaalgewicht dat men rondzeult). Het is dat die ene persoon prettig in het doosje past plus zijn spullen, d.w.z. dingen die niet gemakkelijk achterop je fiets kunnen. En dat de chauffeur niet nat wordt als het regent, telt ook mee. Lekker cozy vanaf de oprit van je woning naar de parkeergarage bij de baas. The American Dream, als je het mij vraagt

Haal de fossiele plofmoter eruit en vervang die door een elektrische aandrijftrein en je hebt een elektrische auto.

Die elektrocar gaat dus gesubsidieerd worden met 4.000 euro op de aanschafprijs nieuw of 2.000 euro op de aanschafprijs gebruikt.

Met het oog op het uitstoten van CO2 en het verbruiken van aardolieproducten uit verre instabiele landen is het niet zo gek om over te stappen op elektrische auto’s. Vanuit het oogpunt van efficiency houden we een krankjorem, verspillend en inefficient en ruimte innemend systeem in stand: vandaag 700 km file met walmende brandstofauto’s wordt straks 700 km file met knetterende elektrische auto’s, bijvoorbeeld van het type dat men kan bewonderen op CNN. Wie bedenkt zoiets?

naar aanleiding van een Tweet