Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Subsidies voor elektrische voertuigen in VS worden afgeschaft

Een kort en curieus bericht verscheen vandaag op de website van het persagenstschap Reuters, namelijk dat Larry Kudlow, economisch adviseur van president Tump, gezegd zou hebben dat in 2020 of 2012 in de Verenigde Staten alle subsidies op elektrische auto’s en andere zaken inclusief hernieuwbare energiebronnen, worden geschrapt.

Wat zijn dat, die: “andere zaken inclusief hernieuwbare energiebronnene” (vertaling van “and other items including renewable energy sources“. Is dit fake news of wil Trump soms zon en wind afschaffen? Het moet wel gaan om federale subsidies want denk niet dat men in bijvoorbeeld Californië zo gek is om de hernieuwbare doelstellingen van die staat te schrappen.

Je zou haast denken dat Trump uit alle macht General Motors, en in één klap mee de hele fossiele industrie, wil steunen door die verdomde elektrische auto’s in de hoek te schoppen. Autofabrikanten weten intussen wel beter. General Motors heeft aangekondigd straks alleen nog maar belachlijk zware en benzineslurpende lichte trucks maken die zo populair zijn bij de Trump achterban. Dat doet General Motors omdat de kleinere auto’s die ze maken niet genoeg winst opleveren voor de bazen en aandeelhouders. Zulke bakken verkopen ze toch nooit van z’n leven in Europa, Afrika en Azië. Zijn ze in Washington compleet mesjogge geworden?

Bericht Reuters