Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Wereldolievoorraaden dalen 20% ?

Gelezen op Oilprice.com: door de sterk gedaalde olieprijzen lopen ook de bewezen olievoorraden het gevaar mindere te worden. Immers, elke barrel olie die gevonden wordt, kan alleen worren toegevoegd aan de voorraad indien die barrel ook werkelijk uit de grond te halen is. Als de kosten daarvan hoger zijn dan de olieprijs is er geen gek die die ‘voorraad’-olie daadwerkelijk gaat winnen. Aldus Bloomberg dat Exxon citeert.

Nou wordt ie mooi! Automobilisten en luchtvaartmaatschappijen zijn dus altijd voor de gek gehouden met het praatje dat de wereldolievoorrader ruim genoeg zijn (en wat sommigen beweerden: onbegrensd). Dus: in de tijd van 140 dollar per barrel waren de voorraden een stuk groter dan bij de huidige olieprijs van rond 40 dollar per barrel.

Hoe het ook zij: Exxon behaalde een recordverlies in het afgelopen kwartaal, net als Shell en Chevron. Dankzij het coronavirus dat het luchtverkeer plat legde.

Wat een ellende voor de fossiele olieboeren. Ik ben blij dat de wereldvoorraad zonneschijn heel erg constant is en nog we een paar miljard jaar constant zal blijven. Geen problemen in dit opzicht.

bronnen: bloomberg News en Oilprice.com