Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Wiebes op ramkoers – wil slimme meter erdoor rammen

Voor minister Wiebes (Economische Zaken) moet en zal erin ieder huis een slimme meter komen. En zeker bij woningen met zonnepanelen. Hij heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarin staat dat ieder huishouden verplicht is een slimme meter te accepteren. Punt uit. En als men weigert komt er een dwangsom aan te pas. Dat zal die eigenwijze groene stroom opwekkende en daardoor belastingontwijkende burgers wel een mores leren!

We hebben dus een minister met autoritaire, zeg maar gerust dictatoriale neigingen. Geen haartje beter dan zijn voorganger die eigenwijze, niet-meewerkende burgers in de bak wilde gaan zetten wegens “economisch delict”. Gaan we hier soms de kant op van Wit-Rusland of wellicht Noord-Korea? Bek houden en meewerken!  Deze minister wordt wel hondsbrutaal. Tegelijk overweegt hij de naam van zijn ministerie te veranderen in “Ministerie van Klimaat en Economische Zaken”. Of dat geen spinning is. Ik heb een nog betere naam: “Ministerie van no-Burgerparticipatie en Bek Houden”.

We moeten tegen dit soort verwerpelijke ministerieel gedrag actie gaan ondernemen. Zit deze deze minister in de regering namens een liberale partij? Welke liberale partij? Dwingen? Dwangsom? Liberaal? Slim?

naar aanleiding van een bericht in Solar Magazine