Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Zonneboiler boordevol en niet leeg te krijgen

Ik heb de laatste twee weken een luxeprobleem met de zonneboiler: het ding is niet koud te krijgen. Vroeger tikte elke piloot regelmatig op het glas van z’n klokjes in de cockpit om zeker te weten dat de naaldjes nog bewogen. Dat gevoel heb ik een beetje met mijn zonneboiler. De display op het ding blijft maar 80-83 graden aanwijzen. Dat kan toch niet waar zijn? Of komt het door de aanhoudende record-zonneschijn? We zullen vanavond zien wat de¬† warmte-verbruiksmeter op het voorraadvat aanwijst. In ieder geval heeft de Legionella bacterie dit zonnige voorjaar geen schijn van kans gehad in mijn zonneboiler. Ik ben ook benieuwd hoe de algemene energierekening van afgelopen maand eruit gaat zien. De cv stond stil en er is nogal wat zonnestroom via de meter afgeleverd aan het openbare net. Zou best wel eens een laagterecord kunnen worden.