Zonnestroompanelen in Nederland

duurzaamheid achter de meter

Niet te verteren

Een staatshoofd, en zeker een Koning, dient het goede voorbeeld te geven aan zijn onderdanen. Zo leerden wij het op school. Daar ontleent het ambt gezag aan. Blijkt dat onze Willem-Alexander absoluut geen zonnepanelen mag plaatsen op zijn eigen paleisje, Huis ten Bosch. Dit omkleed met twee redenen. 1. Het monumentale karakter van het bouwsel. 2. De business case is negatief beoordeeld door de Rijksmonumentencommissie. Met andere woorden: “Foei, Majesteit, wie denkt u wel dat u bent!!”

Wie is er in dit land de baas?

We zitten middenin de grootste energie- en klimaatcrisis van de eeuw. Poetin schiet nietsontziend de hele Oekraine aan flarden. Alle business cases worden aan flarden gereten. Een van de maatregelen om deze maniak te stoppen is zijn radicaal inkomsten afknijpen: dicht met de oliekraan en de gaskraan. Daarvoor zijn offers nodig. Daarnaast gaat het klimaat aan rook op, o.a. door fossiel gestookte  elektriciteitscentrales.  Wij moeten alles uit de kast trekken om ons onafhankelijk te maken van gas. Zonne-energie  is een van de manieren waarmee we de vraag naar elektriciteit kunnen dekken.

Dus: Willem-Alexander: doe alle lichten uit in je paleisje en sluit de gaskraan. Geef een voorbeeld en laat de Rijksmonumenten dinosauriërs zien wie er hier een goed voorbeeld geeft aan de bewoners van dit mooie land.

bron van het bericht dat Willem-Alexander geen zonnepanelen mag plaatsen op Huis ten Bosch: Solar Magazine